FIONA eltolható mobil üvegfal

Termékjellemzők

 • Elérhető színek

  Négy rendkívül kedvező alapszínben kínáljuk őket, amelyek minden környezetbe jól illeszkednek:
  RAL 7024 strukturált antracit
  RAL 9001 krém fehér
  RAL 9016 fehér
  RAL 9005 fekete ST

 • Opcionális kiegészítők

  számos fogantyú típus
  soroló funkció
  Steel Art keretes kivitel

 • Elérhető méretek

  2000 és 2500 mm között több standard fix méretben rendelhető
  A kívánt szerkezeti magasságot áthidalók beépítésével vagy tokszélesítés alkalmazásával lehet megvalósítani. A rendelhető méreteket a konfigurátorban találja.

 • Mennyibe kerül?

  A FIONA tolható teraszüvegezés kiemelkedő minőségéhez és a felsőkategóriás megjelenéséhez képest hihetetlenül alacsony áron kerül forgalomba. Egy 3000 x 2200 mm méretű üvegfal 3 szárnnyal 720.000,- Ft +ÁFA áron érhető el.

  Nézze meg aktuális akciónkat is!

A FIONA eltolható mobil üvegfalak ideális oldalsó időjárás elleni védelmet biztosítanak akár újonnan épített polikarbonát, vagy üvegtetők esetén, akár már meglévő erkélykiugrások, födém alá beugró teraszok, vagy egyéb teraszfedések esetén. Védenek nem csak a széltől és a csapódó esőtől, de alkalmazásukkal kihasználhatjuk a kedvező üvegházhatást is.

A FIONA eltolható teraszüvegezéssel a fedett teraszából pillanatok alatt egy időjárástól védett luxus „kerti szobát” alakíthat ki, ahol szinte egész éven át élvezheti a természet közelségét. Az oldalsó keret nélküli üvegtáblák zárt állapotban is függőleges osztások nélküli panorámát biztosítanak a teraszon ülőknek.

A képgalériánkért görgessen az oldal aljára ☟

A FIONA teraszüvegezésünk nem csak luxus megjelenésével és tökéletes műszaki tulajdonságaival tűnik ki a piaci kínálatból, de verhetetlenül kedvező árával is. Az alul és felül elhelyezkedő kiváló minőségű porszórt alumínium keret stabil megfogatást biztosít a 10 mm vastag edzett üvegnek, amely így jól ellenáll a nagyobb mechanikai behatásoknak is.

Hogyan működik a FIONA üvegfal?

Az egymás mögé becsúszó üvegtáblák 3, 4, 5 vagy 6 pályás sínrendszeren mozognak. A legelső nyíló szárnyra opcionálisan rendelhető fogantyú segítségével tudjuk a nyitást vagy a zárást elkezdeni. A szárnyakat egymás mögé csúsztatva a nyílás rendkívül egyszerűen szabaddá tehető. A csukási folyamat fordított sorrendben történik, miközben a fogantyúnál fogva az opcionálisan rendelhető sorolóprofillal a szárnyak egymást húzzák a helyükre.

Mi a különbség a lapozható és a tolható üvegfal között?

Első körben mindenki a működtetés módjára gondol, mint legfontosabb különbségre. A lapozható üvegfal szárnyait egyesével toljuk a parkolóhelyre, ahol 90 fokban kifordíthatjuk azokat. Ezáltal a nyílás mintegy 95%-ban nyitottá tehető. A tolható üvegfal esetén a szárnyak egymás mögé csúszva a mozgatási síkban maradnak, így a nyílás 1 üveglap szélességének erejéig zárt lesz. Akár izlés kérdése is lehetne, hogy ki melyiket tartja jobb megoldásnak, de igazság szerint nincs általánosan jobb vagy rosszabb. Vannak olyan beépítési szituációk, ahol az egyik és vannak olyanok, ahol a másik jelenti az optimális kivitelt.

A képgalériánkért görgessen az oldal aljára ☟

Sokkal kevesebben gondolnak a döntés előtt arra, hogy melyiket is lehet egyszerűbben telepíteni. Ez a kérdés elsősorban a felújításoknál és a már meglévő, kész burkolattal rendelkező teraszoknál lehet döntő kérdés. A lapozható üvegfalak esetén az alsó sínt vagy a burkolatra helyezik vagy pedig elsüllyesztik. Ez utóbbi eset nyilvánvalóan a meglévő burkolat roncsolásával jár és legtöbbször nem is valósítható meg tökéletes műszaki megoldással a vízelvezetés hiánya miatt.

Lapozható és eltolható oldalfalak közötti különbség
Ha viszont az alsó sínt a burkolatra helyezzük, akkor egy 4-5 cm magas botló küszöböt kapunk, amit mindenki szeretne elkerülni. Ezzel szemben a tolható üvegfal alsó sínjének magassága mindössze kb 12 mm, így minden további nélkül a meglévő burkolatra helyezhető. Tehát megállapíthatjuk, hogy a tolható üvegfalak telepítése meglévő teraszok esetén sokkal egyszerűbb és nem utolsó sorban olcsóbb is.

Hol alkalmazható a FIONA tolható üvegezés?

Szinte bárhol felépíthető, ahol az alsó és a felső sínszerkezet megfelelően rögzíthető, valamint a szerkezeti magasság 2000 és 2500 mm között kialakítható. A szélességi méret szinte korlátlan, mert a 2-6 pályás szerkezetek kombinálásával számos opció áll a rendelkezésre.
Kiválóan alkalmazható új télikertek telepítésekor, de meglévő fedett teraszok oldalfalaiként is beépíthető. Nagy előnye, hogy nem terheli a fedélszerkezetet, így régebbi fa pergoláknál és fa vázas teraszfedéseknél is alkalmazhatóak.

Milyen kiegészítőket rendelhet hozzá?

A komfort és kényelem fokozására számos opcionális kiegészítőt kínálunk. A különböző fogantyúk az üvegek mozgatását teszik lehetővé anélkül, hogy ujjlenyomatot hagynánk az üvegen. Kínálunk felcsavarozható rozsdamentes fogantyút is, melynek felszereléséhez az üveg megfelelő előkészítése szükséges. De standard üveg esetén lehetőség van tetszés szerinti helyen fogantyút elhelyezni, ehhez a kétoldali tapadó szalaggal rögzíthető alumínium fogantyút ajánljuk.

Ugyancsak hasznos kiegészítő a soroló funkció, amelynek segítségével az üveglapok egymást húzzák a becsukáskor. Így a nyitás és a csukás is nagyon kényelmesen, egy mozdulattal elvégezhető.

Összeszerelhető-e házilag a FIONA üvegfal?

A szerkezet nagy előnye, hogy összeszerelése nem igényel szaktudást és házilag is rendkívül egyszerűen felépíthető. A gyártó részletes szerelési utasítást ad a termékhez, ami 2 fővel könnyen és gyorsan telepíthető. Figyelembe véve egy ilyen mobil üvegfal több százezer forintot is meghaladó szerelési költségét, a saját kivitelezéssel jelentős megtakarítást érhet el.

 

Termékgaléria

A nagyobb méret megtekintéséhez kattintson a képre!

 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal
 • fiona-eltolhato-mobil-uvegfal